sebastiaan jansen architectuur

over

sebastiaanSebastiaan Jansen is een energieke conceptuele en nieuwsgierige architect. Het architectenvak heeft hij geleerd via de praktisch-ambachtelijke leerweg. Na zijn studies MBO- en HBO bouwkunde, studeerde hij in 2009 cum laude af aan de TU Delft.

Met het afstudeerproject, een centrum voor muziekmakers (Music City), werd hij genomineerd voor de archiprix 2010.

Al tijdens zijn afstudeerjaar is hij gestart met de realisatie van het eerste project, het Elektrobotenhuis in Heeg. Dit unieke project werd wereldwijd gepubliceerd in meerdere tijdschriften en verscheen onlangs in de Atlas of World Architecture.

 

 

 

 

 

Architect zijn is fantastisch, ik geniet ervan, dingen te creëren. Ik krijg een prettige kriebeling in mijn onderbuik als ik mooie doordachte architectuur beleef. Nog prettiger voelt het als ik hier zelf de aanzet toe gegeven heb: objecten waar mensen van kunnen genieten, ruimtes waar mensen zich prettig in voelen, met materialen welke nog een tijd mee zullen gaan.

 

Ervaring

Sebastiaan Jansen architectuur heeft gewerkt aan diverse grote projecten als: winkelcentra, sportcomplexen met zwembaden, pretparken, utilitaire gebouwen, pop-podia, schouwburgen, combinatiegebouwen en woningbouw maar ook aan verscheidene stedenbouwkundige vraagstukken.

 

Passie en stijl

Ik beschouw het ontwerpen niet als ‘werk’ maar eerder als een passie. De motivatie zit hem in het creëren van leef- en beleefruimtes voor mensen. Hoe de mens door lucht, licht en ruimte beweegt en verblijft fascineert mij. Hoe een architect vorm kan geven aan deze (belevings)wereld is fantastisch. Duurzaamheid is voor mij geen vraag maar altijd een vereiste, integratie van duurzaamheid is waar ik naar zoek.

 

Mijn vader zei altijd: “wat zijn ogen zien, maken zijn handen”. De praktijk wijst inderdaad uit dat het zo werkt. Ik werk daarom graag met mijn handen tijdens het creëren van een ontwerp. In feite is het samenwerken met een opdrachtgever niet veel anders. Ik leen hem mijn oren en ogen, maar geef mijn potlood niet uit handen. Op deze manier ga ik op ontdekkingstocht samen met de opdrachtgever en/of gebruiker.