sebastiaan jansen architectuur

web123web12213060811

woonhuis fam. hemmer, enschede

Ontwerpvisie

De uitstraling van het huidige huis gaat een volledige facelift krijgen. Het bestaande huis (rood) wordt ingepakt door een u-vormig bouwvolume. Delen van deze ‘rups’ prikken het huis in of pakken hem vast.

In het dak is een mooie overgang zichtbaar tussen oud en nieuw, middels een glazen dak. Oud en nieuw vormen op deze manier één samenhangen nieuw bouwwerk. Enkel door de materialisering van de twee verschillende massa’s ontstaat onderscheid.

Tevens vormt het gebouw door de ingetogen vormgeving en eenvoudige materialisering één geheel met de omgeving.

Bestemmingsplan en regelgeving

In het buitengebied is een maximale bebouwing van 600m³ toegestaan. Middels dit ontwerp wordt een riant woonhuis gecreëerd in een prachtige groene setting.

 

vervaardigd in dienstverband 
bij van der jeugd architecten

zie ook: www.vanderjeugd.nl