sebastiaan jansen architectuur

wijnand1wijnand3wijnand6wijnand11wijnand9wijnand10wijnand_duurz1wijnand_duurz2

woonhuis fam. wijnand, velsen-zuid

Deze twee-onder-een-kap woning in Velsen-Zuid krijgt een complete metamorfose. De woning voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen en wooncomfort.

Concept

De woning staat op een geweldig lang kavel. Echter vanuit de woning kan dit (nu) niet ervaren worden. Door een loper door de woning heen te laten lopen, welke aan het begin en eind gemarkeerd wordt door een kunstwerk, worden voor en achtertuin met elkaar verbonden. Het interieur wordt hierdoor visueel betrokken bij deze fantastische buitenruimte. Langs deze as zijn de verschillende functies als hal, eten, koken wonen en lounge gesitueerd.

Duurzaamheid

De wens van de opdrachtgever was deze woning zo duurzaam mogelijk te maken. Omdat de verduurzaming een behoorlijke kostenpost met zich meebrengt is er voorzien in een faseerbaar duurzaam concept.